Image
Top
Menu

Betula – opiskelija-asuminen

Betula - opiskelija-asuminen

Opiskelijaprojektin tavoitteena oli määrittää, mitkä tekijät luovat laadukasta opiskelija-asumista. Taustalla vaikuttivat tutkimukset sekä ulkomaiset kampusalueet.

Asumiseen vaikuttavia megatrendejä ovat ilmastonmuutos ja kestävän kehityksen vaatimukset, globalisaatio ja monipaikka-asuminen, digitalisaatio, väestön vanheneminen ja elämystalous.

Asumispalvelut on tarkoitettu kampuksen opiskelijoille, mukaan lukien vaihto-opiskelijat. Tavoitteena oli löytää opiskelija-asumiseen uusia malleja, joissa on yksityisiä omia tiloja ja yhteisöllisyyttä sekä oppimista tukevia viihtyisiä tiloja. Kiinteistössä on myös tiloja vieraileville luennoitsijoille ja henkilöstölle. Ratkaisut sallivat kesähotellitoiminnan. Monitoimikiinteistössä on tutkijakammioita ja tutkimusryhmätiloja, jotka ovat käytettävissä 24/7. Kiinteistö on samalla yrityshautomo, joka tarjoaa aloittaville yrityksillä vuokratiloja. Tällä toiminnalla voidaan edistää opiskelijoiden ja tutkinnon suorittaneiden henkilöiden yritystoimintaa sekä uusien yritysten ja opiskelijoiden yhteistyötä samalla tarjoamalla palveluja alueen asukkaille.

Tärkeimmiksi teemoiksi nousivat oma tila, laadukkaiden materiaalien käyttö, yhteys luontoon, palvelut, sosiaaliset tilat sekä kiintokalusteiden käyttö.

Betulaksi nimetyssä opiskelija-asuintalossa on enimmillään kuusi asuinkerrosta, joissa kussakin kerroksessa olisi asunto 16 opiskelijalle. Kahdeksan hengen soluasunnossa on jokaiselle oma pieni huone kiintein kalusteratkaisuin: sohvana toimiva leveä sänky, työpöytä ja -tuoli ja säilytystila. Jokaisessa asunnossa on oma wc ja suihku, yhteiskeittiö ja yhteistilat säilytystiloineen eteisessä ja hissiaulassa.

Alimmassa kerroksessa ovat pyörävarasto ja huoltotila. Siellä sijaitsee myös askartelutila, jossa on mahdollista tehdä erilaisia puhdetöitä. Rakennuksen katolla sijaitsevat talon asukkaille yhteinen sauna, viihtymistila sekä kattoterassi. Valoisassa puolilämpimässä viherhuoneessa voi viljellä yrttejä ympäri vuoden.

Tutustu opiskelijaprojektiin