Image
Top
Menu

Yleiset opiskelutilat

Suunnittelun lähtökohtia olivat nykyisen suljetumman opiskelumallin uudistaminen, laadukkaat ja kestävät työvälineet, uusi yhtenevä ja raikas ilme, toimivat tilat ja viihtyvyys, esteettisyys ja design sekä ekologisuus.
Valoaukkoihin sijoitetaan jokaiseen oma väri. Värillä merkitaan kerros ja siinä oleva yleinen opiskelualue. Kalusteet jatkavat väritystä sävyjä vaihdellen. Aukoista voi nähdä väriskaalan upean vaihtelun avoimessa tilassa. Lisäksi aukkoihin voi sijoittaa roikkuvia taideteoksia, jotka tuovat visuaalista ilmettä ja mielenkiintoa tilaan.
Itsenäisten opiskelupisteiden yläpuolelle voidaan sijoittaa ns. audiokattoja, joista ääni ohjautuu suoraan käyttäjälle eikä ympäristöön. Tällä tavoin käyttäjä voi rauhassa istua kuuntelemassa esim. musiikkia työskentelyn ohessa. Audiokattoja ohjaillaan omaan puhelimeen ladatulla aplikaatiolla.

Audiopaikka voidaan myös sijoittaa laajemmalle alueelle, jossa useampi voi nauttia musiikista yhtä aikaa. Musiikki soitetaan applikaation avulla.

Tilaan tuodaan muokattava näyttelyalue, jossa opiskelijoiden työt ovat esillä sekä isoilla näytöillä että käsinkosketeltavina 3D-objekteina. Vitriinit sijoitetaan tarvittaessa näyttöjen eteen, jolloin presentaatiotilaisuus on kokonaisvaltaisempi kokemus ja voi myöhemmin jatkua esille jätettävänä näyttelynä. Kattoon upotetaan kisko, jossa kosketusnäytön osat pääsevät liikkumaan. Osista on mahdollista koota yksi iso kokonaisuus tai niitä voi käyttää erikseen. Näytöt toimivat uudenlaisena esittelytauluna presentaatioille, näyttelyille tai opetustilanteille. Kiskojen sisällä kulkee myös valonauha.

Kohteessa käytetään tilojen rajaamiseen värillistä kokolattiamattoa. Rajatun alueen katto sekä pylväät maalataan myös väritykseen sopiviksi. Kalusteissa käytetään puuta sekä terästä. Verhoilumateriaalit jatkavat aina kerroksen omaa väritystä.

Lisää konseptista