Image
Top
Menu

Megora on opiskelijoiden olohuonemainen kahvio, jossa tarjotaan myös pikkunaposteltavaa. Tarjoiltavat valmistetaan Megoran omassa keskuskeittiössä ja jaetaan sieltä pisteisiin. Kahvioita käyttävät sekä opiskelijat että koulun ulkopuoliset henkilöt ja niitä pyörittävät METKAn jäsenet.

Kaikkiin Megora-pisteisiin tulee vesipisteet sekä pienet astianpesukoneet. Tilat sijaitsevat ensimmäisessä, kolmannessa ja kuudennessa kerroksessa sekä mahdollisesti kattoterassilla.

Megora

Viive-konsepti: luontoteemaa tilaan, koska koulu on suuri ja hyvin lasinen, uudelle kontrastiksi käytettyjä Aalto-jakkaroita. Palvelutiski mahdollisimman yksinkertainen ja helppokäyttöinen, keskellä Huvimaja teräsputkesta, “katossa” viherkasvit, tiski vaalea ja pelkistetty.

”Tutkimukseni pohjalta megorat ovat rentoja olohuonemaisia tiloja, joissa on myös tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. Näen kuitenkin Myllypurossa suuremman tarpeen klassisemmalle kahvilatoiminnalle, koska rakennus on suuri ja käyttäjiä on paljon. Megorassa käynti koetaan parhaimmillaan päivän kohokohtana, eli näiden olemassaolo on tärkeää. Megoroiden yhtenäinen ilme myös helpottaa näiden löytymistä suuressa rakennuksessa. Nykyisellään megoroiden ilme on hieman sekava, eli pisteet eivät noudata yhtenäistä linjaa, tarjoamiset ovat tasoltaan vaihtelevia, ruokavaihtoehtoja on vähän ja kahvilamaisuus puuttuu.

Käyttäjät ovat pääsääntöisesti opiskelijoita, mutta aulan kahviossa vierailevat myös alueen asukkaat. Megorassa halutaan rentoutua porukalla, mutta myös välillä tehdä mukavasti töitä koneen/kirjojen parissa. Tärkeitä seikkoja ovat myös lämpö, akustiikka, laadukkaat tarjoilut ja valaistus. Koska käyttäjiä on paljon, pelkät kertakäyttöastiat tuottavat paljon jätettä. Suositeltavaa olisi siis käyttää oikeita astioita niin paljon kuin mahdollista ja lisäksi tarjota oppilaille edulliseen hintaan myytäviä termosmukeja. Kalusteiden materiaalit ovat pääsääntöisesti puuta ja valaistus toteutetaan LED-/ energiansäästölampuilla.”

Tutustu konseptiin