Image
Top
Menu

Tuubi ja julkiset oppimistilat

Opiskelutilat, Tuubi
Julkisilla opiskelutiloilla tarkoitetaan opiskeluun tarkoitettuja paikkoja käytävillä ja muissa yhteisissä tiloissa. Niiden tulee olla helposti lähestyttävissä ja saavutettavissa sekä mahdollistaa erilaiset opiskelutavat. Haasteita olivat seuraavat: Miten nostaa tilojen käyttöastetta ja saada tiloista viihtyisät? Miten opiskelijat hakeutuisivat vapaa-ajallaan tiloihin oleskelemaan?

Suunnittelun lähtökohtia olivat valaistus, akustiikka, värit, materiaalit, taide, yhteisöllisyys ja tilojen monipuolinen käyttö. Tilan on oltava kohtaamispaikka, viihtyisä, kodikas, kutsuva, oleskeluun ja opiskeluun sopiva sekä mahdollisimman rauhallinen.

Ihanneoppimisympäristö terveysalan opiskelijoille koostuu ryhmätöille ja tietokonetyöskentelyyn sopivista nurkkauksista ja rauhallisesta meluttomasta ilmapiiristä. Sisustuksella on tässä suuri merkitys etenkin värien, valojen ja kasvien käytön kautta.

Lopputuloksena syntyi kaksi toisiaan täydentävää konseptia. Ensimmäinen konsepti koostuu Tuubi-rakennelmasta, rajattu oleskelualueesta ja torikerroksesta. Toisessa konseptissa on sijoitettu maan tasoon ruohomatto, talosermein rajattua tilaa, modulaarista pöytätilaa sekä sohvaryhmä. Toisessa konseptissa on myös ylempiä tasoja. Molempien konseptien värit ovat vihreä, oranssi, harmaa ja musta.

Tutustu konseptiin