Image
Top
Menu

Oppimistilat 4. kerrokseen

Myllypuron kampukselle tulee sijoittaa oppimistilat 6040:lle sosiaali- ja terveysalan sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelijalle. Luokkahuoneiden lisäksi on varattu avointa oppimistilaa. Mitä oppimistiloihin tarvitaan, ja millaisia ne voisivat olla konseptitasolla, kun pyritään ottamaan huomioon oppimista tukevat ja tilan viihtyisäksi tekevät seikat? Myös opiskelun tulevaisuus ja tilan muokattavuus tulee huomioida suunnittelussa.
Tilasuunnitelman tavoitteita olivat avoimuus, joustavuus, muuntuvuus, ergonomia ja viihtyisyys. Tila suunniteltiin monitilatoimiston periaatteella, jossa tiloja laaditaan erilaisille työtehtäville. Tilaa on lähestytty eri opiskelutilanteiden kautta, ja vaikka yksilölliset tarpeet ja mieltymykset määrittelevät tarkemmin tilavalinnat, on tarjolla oltava vaihtoehtoja ja joustavuutta. Tästä syystä tilat ovat monikäyttöisiä ja muuntuvia.

Työssä on keskitytty 4. kerroksen oppimistiloihin, joista osa on suljettuja, osa avoimia, osa ryhmätyötä varten ja osa hiljaisia. Värit on valittu Metropolian brändiväreistä ja logosta tai ainakin niiden lähettyviltä: lämpimiä sävyjä ja vaaleaa puuta sekä valkoista raikastamassa niitä.

Luokkien edessä on tilaa, johon sijoittuu olohuonemainen opiskelu- ja oleskelualue. Kenno on ryhmätyötila, johon mahtuu 4-6 henkilöä kerrallaan pyöreän pöydän ääreen. Valaistusta ja kaiuttimia voi säätää. Luokkahuoneissa tila on suunniteltu ergonomian kannalta: kalustusta on helppo siirrellä ja muunnella, ja tiloissa on esimerkiksi sähköpöytiä, joiden ääressä voi työskennellä halutessaan seisoen. Tiloja voidaan yhdistää ja avata. Suuret piirtoseinät ja akustoivat elementit hyödyntävät myös seinätilaa, ja valaistuksella rajataan tiloja.

Tutustu konseptiin