Image
Top
Menu

Myllypuron kampusravintola

Myllypuron kampuksella ruokailee päivittäin 3000 opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä. Tila, johon kampusravintola on ajateltu sijoittaa, on pieni. Kulkusuunnat ovat haastavia, sillä tilasta kuljetaan myös läpi ja siinä on myös rakenteellisia esteitä, kuten aukkoja ja pylväitä. Lisäksi akustiikka ja ruokailijoiden määrä otettava huomioon tilasuunnittelussa.

Konseptissa suunnittelukysymyksinä olivat: Miten saadaan vaadittava määrä asiakaspaikkoja ilman ahtautta? Miten luoda viihtyisiä ja yksityisiä tiloja isoon tilaan? Miten taataan kulkualueiden toimivuus siten, että turhaa ristiliikennettä tai melua ei syntyisi? Tilaa kampusravintolalle oli varattu 1500m2 ja asiakaspaikkoja haluttiin sijoittaa 475.

Tavoitteet: viihtyisyys, akustisesti toimiva, kulkureittien toimivuus, pois laitosmaisuudesta, ravintolamaisuus, monimuotoisuus, rentouttava lounasympäristö, vapaa-ajan oleskelutila, muunneltava valaistus, ergonominen työympäristö

Referensseinä käytettiin Ilmarisen henkilöstöravintola ja opiskelijaravintola Hella Wuolijoki Lisäksi kerättiin ajatuksia käyttäjiltä: millaisen tunnelman he haluaisivat, monenko hengen ryhmissä yleensä ruokaillaan, kauanko kestää, miten maksat, käytätkö kahvilapalveluita)
Konseptissa mitoitukset mietitty, kulkusuuntiin erityistä huomiota

Tutustu konseptiin