Image
Top
Menu

Myllypuron kampuksen piha-alue

Kampuksen ulkotilat
Metropolian Myllypuron kampusalueen vieressä sijaitsevat Liikuntamylly, Kehä I ja Myllypuron ostari. Metroaseman uloskäynnin edessä jaettua pihatilaa.

Pihasuunnitelman tavoitteena oli saada aikaan alueen rakennukset yhdistävä intiimi tila mutta tarjota piha-aluetta myös lähiympäristön asukkaille oleskelun, kahvila-/baaritoiminnan ja palvelevan pyöräkeskuksen muodossa. Huomioon tuli ottaa erilaiset kulkuväylät: jalankulku, pyöräily, julkinen liikenne ja läpikulku.

Rajaamaton piha sekoittuu autotien ja viereisen aukion kanssa epämääräiseksi. Polkupyöräkatos ja puurivistö rajaavat viereisen ostoskeskuksen aukion ja ohi kulkevan autotien. Keskelle pihaa sijoitettu viherkumpare-/porrasrakennelma yhdistää rakennukset. Kevyenliikenteen väylän väliin sijoittuva ruuhkainen piha aiheuttaa vaaratilanteita jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Keskellä oleva elementti ja katoksen kulkuaukot ohjaavat jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä selkeyttävät kulkureittejä.

Pintamateriaaleiksi valittiin tumma ja vaalea noppakivi sekä sileä graniitti- tai marmorilaatta. Sileä pinta houkuttelee pyöräilijöitä.

Tutustu konseptiin