Image
Top
Menu

Eri konsepteissa oli haasteena tuottaa Myllypuron kampuksen kattoterassille tilaratkaisu, joka palvelisi käyttäjiään monipuolisesti.

Kattoterassipuutarha

Kattopuutarhan päämäärä on olla rentouttava ja fenomenaalinen, tarjota yhdessäoloa ja kokeilevaa fyysistä koulutusta sekä antaa mahdollisuus työskennellä erityisryhmien kanssa esim. taideterapian keinoin. Terassi sisältää erilaisia oppimis- ja rentoutumistiloja eri toimintoihin. Rentouttavana tilana terassia voisi myös vuokrata esim. iltaisin ja viikonloppuisin.

Kattopuutarha hyödyntää sadevettä kastelussaan, vähentää energiankulutusta, parantaa ilman ja veden laatua ja vaimentaa melua. Neljä vuodenaikaa tuovat puutarhaan vaihtelua.

Tämän konseptin eri alueet koostuvat ruohosta, puista ja muista kasveista, puulattioista ja -kalusteista. Käyttäjille halutaan tarjota rentoutumis- ja piilottelumahdollisuuksia, muunneltavuutta ja halutessa yksityisyyttä. Siirreltävien elementtien avulla voidaan vaikuttaa valo- ja varjoalueisiin pitkin päivää.

Tutustu konseptiin
Aaltokansi -kattoterassi
Tilassa on huomioitu monikäyttöisyyden lisäksi kustannustehokkuus ja helppohoitoisuus hyvillä materiaalivalinnoilla, tilan tehokas hyödyntäminen varastoratkaisuilla sekä turvallisuusnäkymät. Aaltokansi tarjoaa täysin uuden kokemuksen opiskelijoille, opettajille ja Myllypurolle. Jo itsessään se tuo ihmisiä yhteen, koska se kuuluu kaikille.

Aaltokansi on käytettävissä sellaisenaan, koska se ei edellytä muuta irtaimistoa, joka rajoittaisi tilan käyttöä. Monenlainen käyttö on mahdollista: rentoutuminen, yhdessäolo, opiskelijatapahtumat ja ohjatut liikuntatunnit. Aaltokannen tarkoituksena on inspiroida käyttäjää itseään keksimään aalloille häntä miellyttäviä käyttötarkoituksia.

Tutustu konseptiin

Aavikko-kattoterassi

Aavikko-kattoterassikonsepti koostuu kahdesta alueesta, hiekasta ja saunasta. Hiekka-alueelle sijoittuu myös keidas, jossa toimivat kahvila ja siirtolapuutarha. Keitaalla voidaan järjestää myös erilaisia tapahtumia ja siten edistää koko kampuksen yhteisöllisyyttä. Koska myös kangastukset kuuluvat aavikolle, ovat konseptissa mukana myös sumuscreenit, jotka paitsi kosteuttavat ilmaa myös toimivat videoiden heijastuspintana.

Tutustu konseptiin